Vuoden 2015 valinnat: Lilli Paasikivi ja Tanja Lähdeaho

0
771
Lilli Paasikivi ja Tanja Lahdeaho 2

Töölö-Seuran hallitus on valinnut Vuoden töölöläiseksi Kansallisoopperan taiteellisen johtajan Lilli Paasikiven (kuvassa vas.) ja Vuoden töölöläiseksi yrittäjäksi floristi Tanja Lähdeahon (kuvassa oik.).

Vuoden töölöläinenLilli Paasikivi

Lilli Paasikivi oli Töölö-Seuralle luonteva valinta Vuoden töölöläiseksi. Valintakriteereissä painotetaan taidetta, kaupunginosassa näkyviä kasvoja ja aktiivisuutta. Lilli on asunut Töölössä jo 20 vuotta ja henkilöitynyt Töölön puolestapuhujaksi, ja kertoo identiteetistään selkeästi: ”Haluan kuulua juuri tänne” – kaikki on minuutin päässä, työ, luonto ja tietenkin koti. Muun muassa Töölön funkkistalot ja kyläyhteisön henki keskellä kaupunkia ovat juurruttaneet hänet Töölöön. Töölöntori ja torin kehittäminen on Lillille yksi kotikaupunginosan intohimoista ja sydämenasia – ”tori pitää saada kaupunkilaisten käyttöön, autot maan alle ja tori ihmisille. Se on yhteisen hyvinvoinnin kannalta tärkeää”. Vuoden töölöläinen valittiin nyt neljättä kertaa.

Vuoden töölöläinen yrittäjä – Tanja Lähdeaho

Vuoden 2015 töölöläiseksi yrittäjäksi hallitus valitsi floristi Tanja Lähdeahon, jonka yritys Floramore Oy toimii Museokadulla. Vuoden yrittäjä valittiin 14. kerran. Tanja Lähdeaho on aloittanut kauppiasuran jo 1987 kesätöillä Töölössä ja Eirassa. Oman yrityksen hän perusti 1994 Töölöntorille. Seuraava liike oli vuonna 1996 Töölöntorinkadulle perustettu Clarkia, joka Runeberginkadun kautta päätyi vuonna 2004 Museokadulle. Tämän jälkeen oli vuorossa uusi ura ja vuosina 2009-2014 Tanja vaikutti vakuutusmaailmassa ja autokaupassa.

Rakkaus kukkiin ja tekemisen kaipuu toi hänet takaisin Töölöön ja Floramore avattiin Museokadulla 8.12.2014. Kauppa on intiimi, kukkia ja koristeita tulvillaan ja kauppiaan iloinen nauru luo tunnelmaa. Nimityksen perusteena ei ole vain Tanjan oma yritystoiminta, vaan erityisesti hänen panoksensa Museokadun uuden ilmeen ja hengen luomisessa ja primus motorina toimiminen kauppiaiden yhteisissä tempauksissa, joista näkyvin on Meidän Museokatu-viikot.