Tule toimimaan paremman ympäristön puolesta

0
982

Temppelikallio

Töölö on hieno, mutta ei vielä valmis

Me, jotka asumme Töölössä, saamme olla tyytyväisiä asuinympäristöömme. Onko Helsingissä toista kaupunginosaa joka on yhtä täydellinen. Se on vanha, jo 1930-luvulla melkein valmiiksi rakennettu oikea kaupunki. Valoisa, leveät kadut, kivijalkaliikkeitä, ravintoloita, pikkuteattereita, ooppera, musiikkitalo, Olympiastadion, puistoja ja rantoja, runsaasti patsaita ja muistomerkkejä, kauniita rakennuksia, oma tori, kaikkea tätä meillä on. Julkinen liikenne on monipuolista ja Helsingin keskusta kävelymatkan päässä.

Kaikki ei tietenkään ole täydellistä eikä Töölökään ole koskaan täysin valmiiksi rakennettu. Töölössä tapahtuu koko ajan – koko ajan tehdään uusia suunnitelmia. Meidän tulee olla näiden suhteen valppaita, koska kaikki muutokset eivät voi miellyttää kaikkia tai olla hyviä asukkaiden ja yrittäjien kannalta. Töölö-Seura puuttuu aina tarvittaessa suunnittelun epäkohtiin. Yhteistä mielipidettä saattaa välillä olla vaikea muotoilla, koska Töölö-Seurassakin on erilaisia näkemyksiä ja seuran tulisi edustaa kaikkia jäseniään – tai onko edes tarpeen saada yksimielinen näkemys. Pyrimme kuitenkin olemaan ajan tasalla ja tietoisina kaikesta mitä kaupunginosassamme tapahtuu.

Ajankohtaisia asioita ovat tällä hetkellä muun muassa julkinen liikenne, pyörätiet, terveyskeskukset, Töölönlahden puisto, Olympiastadionin kaava (ml. Mäntymäen alue) ja uudisrakentaminen Sibelius-Akatemian luovuttamissa taloissa sekä Taivallahden kasarmialueella. Kaikista näistä suunnitelmista löytyy tietoa Helsingin kaupungin verkkosivuilta ja Helsingin infopisteestä Laituri, Narinkka 2. Töölö-Seura seuraa hankkeita ja jos Sinua huolettaa jokin asia kaupunkisuunnittelussa ja haluat siitä tietoa, saat sitä myös meiltä. Ennen kaikkea haluaisimme kuulla mihin suunnitelmiin haluaisit yhdistyksemme ottavan kantaa tai informoivan Helsingin kaupunkia.

Töölö-Seura ry on perustettu 1958 ja siitä lähtien aktiivisesti toiminut Töölön ja töölöläisten parhaaksi. Seurassamme toimii Ympäristöjaosto, joka seuraa kaavoitusasioita. Mikäli olet kiinnostunut kaupunkisuunnittelusta, voit osallistua jaoston toimintaan joko sähköpostin välityksellä tai voimme järjestää kokouksia eri aiheista. Viime marraskuussa järjestimme Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston kanssa seminaarin Laiturilla, jossa kaupunginsuunnittelijat esittelivät Töölöä koskevia suunnitelmia. Tilaisuuteen osallistui 40 töölöläistä. Seuraava on maanantaina 8.6. Villa Kivessä järjestettävä tilaisuus, jossa kaupunkisuunnitteluviraston arkkitehdit ovat kertomassa Töölönlahden ja Linnunlaulun sekä Olympiastadionin ja Mäntymäen alueen kaavoitustilanteesta ja suunnitelmista.

Yhteyshenkilönä toimii Rolf Rosenberg, rolf.rosenberg@bastu.net. Puh. 0456325758.