Töölö-Seura ry tukee monin tavoin yrittäjyyttä Töölössä. Julkaisemme mm. vuosittain Töölön Yritys- ja Palveluhakemiston ja joka vuosi yhdelle ansioituneelle yrittäjälle Vuoden Töölöläisen Yrittäjä -tunnustuksen.

Töölöläiset yrittäjät ovat olleet mukana Töölö-Seuran toiminnassa jo 1990-luvun alusta lukien. Töölö-Seuran kautta myös yritysjäsenemme voivat vaikuttaa omaan kotikaupunginosaansa yhteistoiminnassa asukkaiden kanssa.

Töölö-Seuran jäseninä on niin pieni kuin isompiakin alueemme yrityksiä. Seura ei ole yrittäjien edunvalvontajärjestö samassa mielessä kuin yrittäjäjärjestöt, emmekä siis kilpaile niiden kanssa. Töölö-Seura on kuitenkin korostetusti myös kotikaupunginosamme yrittäjien asialla ja tarjoaa hyvän foorumin töölöläisen yritystoiminnan ja sitä kautta koko Töölön, Helsingin ja pääkaupunkiseudun kehittämiseen.

Töölö-Seuran kautta yrittäjillä on mahdollisuus profiloitua vahvasti töölöläisiksi, meidän oman kaupunginosamme yrittäjiksi. Töölö-Seurassa on yli 200 jäsentä, jotka ovat alueensa mielipidejohtajia ja vaikuttajia. Jäsenemme ovat aidosti kiinnostuneita oman kaupunginosansa asioista ja kokevat töölöläisyyden tärkeäksi osaksi elämäänsä. Töölöläiset ovat merkittävä asiakaskunta monelle töölöläisyrittäjälle, joten jokaisen yrittäjän kannattaa miettiä, miten tätä kanta-asiakaskuntaa voisi parhaiten palvella.

Töölö-Seura näkyy ja kuuluu eri medioissa. Meille töölöläisille yrittäjille tarjoutuukin siten oiva tilaisuus osoittaa palvelukykymme ja kertoa Töölön monipuolisesta ja ainutlaatuisesta palvelutarjonnasta. Töölö on erinomainen shoppailukohde satoine erikoisliikkeineen, jonkalaisia ei löydy mistään muualta. Kautta koko pääkaupunkiseudun tiedetään, ettei töölöläisiä palveluita kannata ohittaa.

Töölö-Seuran hallitus ottaa ilomielin vastaan uusia ideoita töölöläisen yrittäjyyden edistämiseksi sekä palvelutarjonnan monipuolistamiseksi ja parantamiseksi. Töölö-Seura on foorumi, jossa yrittäjänkin kannattaa olla mukana. Uudet yrittäjäjäsenet ovat myös tervetulleita tuomaan uusia ajatuksia ja uutta voimaa vetreän yli kuusikymmentä vuotta toimineen seuran toimintaan.

Vuoden Töölöläinen yrittäjä ja Palveluhakemisto

Töölö-Seura on jo pitkään edistänyt toiminnallaan yrittäjyyttä Töölössä monin eri tavoin, kuten juuri Töölöntorin elävöittämishankkeella.

Töölöläistä yrittäjyyttä Töölö-Seura ry tuo esiin vuosittain julkaisemalla Töölön Yritys- ja Palveluhakemistoa ja ylläpitämällä kotisivuillaan yrittäjäjäsentensä hakemistoa.

Töölö-Seuran hallitus valitsee vuosittain Vuoden Töölöläisen Yrittäjän. Tämän tunnustuksen seura antaa vuosittain ansioituneelle töölöläisyrittäjälle. Yrittäjän valinnalla paitsi nostetaan esiin kaupunginosan palvelutarjontaa ja yrittäjätoimintaa, myös kannustetaan paikallisia yrittäjiä kehittämään omaa toimintaansa töölöläisten parhaaksi.

Töölöläiset yrittäjät ovat mahdollistaneet tuellaan jo pitkään joulukuuseen hankkimisen Töölöntorille. Se on ollut töölöläisten yrittäjien joululahja kaikille kaupunkilaisille.

Yläpalkin Palvelut-kohdasta tulee näkyviin ne Töölö-Seuran yritysjäsenet, jotka ovat antaneet tietonsa julkaistaviksi.