Töölö-Seuran suositut kulttuurikävelyt jatkuvat

0
803
Temppeliaukion kallio

Töölö-Seuran keskeisiä tehtäviä on vaikuttaa Töölön elinvoimaisuuteen asua ja yrittää. Museokadun yrittäjien 7.-12.9. järjestämä toinenMeidän Museokatu-viikko sai mainion lisän Töölö-Seuran kolmena päivänä järjestämistä Museokatu-kävelyistä, joille osallistui yli 160 henkilöä. Museokadun ja Töölön historiasta kertovat Erkki Hirvosen opastamat kävelyt toivat kadulle runsaasti ihmisiä, jotka eivät sinne muuten olisi tulleet. Kävelijöitä kiinnosti erityisesti talojen ja niissä eläneiden ihmisten historia, tarinat elävästä elämästä, arkkitehtuuriakaan unohtamatta. Töölö-Seuran kävelyt jatkuvat syksyn ja talven mittaan eri puolilla Töölöä omilla teemoillaan, ja Museokadullekin palataan marraskuun puolivälissä joulukadun avaamisen yhteydessä.

Tulevia teemoja ovat mm. Temppeliaukion ympäristö ja Etu-Töölön punatiilikorttelit, Taka-Töölön funkiskorttelit, kauneimmat funkisporrashuoneet, Töölöntorin ympäristö, Kammion ja Kivelän sairaaloiden alueet, Töölön puistot, Naisten Töölö. Erkki Hirvosen opastamilla kävelyillä on osassa mukana myös Museokadulla asuva arkkitehti Esko Miettinen, joka tuntee Töölön korttelien arkkitehtuurin läpikotaisin.

Kävelyt jatkuvat lokakuussa ja ajankohdista tiedotetaan mm. Töölö-Seuran sivuilla, menovinkki.fi, stadissa.fi, Ylen aikainen/Tänään iltapäivällä sekä Mansku-lehdessä että Töölöläinen-lehdessä. 

SEURAAVA KÄVELY TÖÖLÖNTORIN KUUSIJUHLAN PÄIVÄNÄ 28.11.2015 KLO 14 alkaa Erkki Hirvosen johdattelemana Töölöntorilta. Teemana on Töölöntori ja Taka-Töölön funkisarkkitehtuuri (kokoontuminen Café Tiinan vieressä).

Lisätietoja: Erkki Hirvonen, p. 050-550 6172, eki.hirvonen@kolumbus.fi

Valokuva Risto Alsi