Matti Niiranen puheenjohtajaksi – Töölö-Seuran hallitus uusiutui ja toimintaa kehitetään

0
760

Töölö-Seura ry:n hallitus uusiutui Töölön kirjaston Mika Waltari -salissa pidetyssä vuosikokouksessa melkein kokonaan.

Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin valtiotieteiden maisteri Matti Niiranen. Puheenjohtajan ja uuden hallituksen toimikausi alkoi heti, siis alkaen 10.2.2022.

Hallitukseen valittiin Tuula Rainto, Anneli Sarajärvi, Juha Pohtio, Maija Blixt, Suvi Rihtniemi ja Juha Liukkonen. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa varapuheenjohtajaksi valittiin Tuula Rainto ja sihteeriksi Anneli Sarajärvi.

Puheenjohtaja Matti Niiranen kertoo, että uusi hallitus laatii ensitöikseen strategian, jonka avulla toimintaa kehitetään ja mukaan saataisiin sen myötä uusia aktiivisia jäseniä.  Toiminnassamme tärkeitä painopistealueita ovat Töölönlahden suojelu, hyvät lähipalvelut ja laadukkaan asuinympäristön puolustaminen, sanoo Niiranen.

– Kuuntelemme jatkossa aiempaa herkemmin töölöläisten mielipiteitä ja otamme saadun palautteen pohjalta useammin kantaa niihin asioihin, jotka koetaan tärkeiksi. Järjestämme asukasiltoja jäsenistöä kiinnostavista aiheista, kuten ympäristönsuojelu, liikenne, rakentaminen, kaavoitus ja kaupungin palvelut.

Töölö-Seuran perinteiset kaksi toritapahtumaa ovat Helsinki-päivän vietto 12. kesäkuuta ja Kuusijuhla 1. adventtiviikonloppuna. Ne järjestetään jatkossakin resurssien mukaan.

Töölö-Seura ry:n tarkoituksena on töölöläisten asuinympäristön laadun parantaminen ja viihtyvyyden lisääminen. Yhdistys edistää ja tukee kaupunginosan yhteishenkeä sekä paikallista kulttuuria ja yrittäjyyttä.

Vuonna 1958 perustetussa Töölö-Seurassa on reilut 200 jäsentä. Yhdistys on jäsen Helsingin Kaupunginosayhdistysten Liitto ry – HELKAssa ja Suomen Kotiseutuliitto ry:ssä.

Töölö-Seura ry on perinteinen ja suuri helsinkiläinen kaupunginosayhdistys, joka on perustettu vuonna 1958. Kuva marraskuussa 2021 keskustakirjasto Oodissa pidetystä Töölö-Seuran asukasillasta, jossa käsiteltiin Töölönlahden suojelua.