Töölö-Seura sai 63 uutta jäsentä yhden vuoden aikana, toiminta on voimakkaassa kasvussa

0
444

Töölö-Seura vuosikokous pidettiin 8. helmikuuta 2023 Töölön kirjastossa. Kokouksessa todettiin, että yhdistyksen toiminta on nyt vahvassa nousussa. Yhdistykseen on liittynyt viimeisen vuoden kuluessa peräti 63 uutta jäsentä. Vastaava kasvua ei ole ollut 15 vuoteen.

Matti Niiranen jatkaa Töölö-Seura ry:n puheenjohtajana toimikauden 2023-24 ajan. Hallitukseen valittiin Juha Pohtio, Anna Aunola, Maija Blixt, Tuula Rainto ja Juha Liukkonen. Suvi Rihtniemi valittiin hallituksen varajäseneksi.

Töölö-Seuran hallitus ottaa jäsenistöltä ja kaupunkilaisilta vastaan ideoita asukasiltojen ja muiden tapahtuminen aiheiksi. Töölö-Seura ry järjestää vuonna 2023 asukasiltoja jäsenistöä kiinnostavista aiheista, kuten Töölönlahden suojelu, liikenne, rakentaminen, kaavoitus ja kaupungin palvelut.

Seura toimii yhdyssiteenä ja kotiseutuharrastuksen ylläpitäjänä Töölön asukkaiden yrittäjien, kaupunginosassa työskentelevien ja muiden toimialueesta kiinnostuneiden kesken. Töölö-Seuraan voivat liittyä myös kaupunginosan yritykset.

Vuosikokouksessa vahvistettiin Töölö-Seura ry:n vuoteen 2025 ulottuva visio. Töölö-Seuran vision otsikko ja ”slogan” on: ”Sydän on Töölössä”. Visio 2025 kiteytetään seuraavaksi: ”Vahvistamme töölöläisten me-henkeä. Tuemme töölöläistä kulttuuria ja paikallista yrittäjyyttä. Puolustamme aktiivisesti viihtyisää, toimivaa ja turvallista kaupunkiympäristöä.”

Vuonna 2023 jatketaan teatterikäyntien ja Kirjailijailtojen järjestämistä. Lisäksi järjestetään jäsenistön kiinnostuksen mukaan vierailuja esimerkiksi museoihin ja taidenäyttelyihin. Vierailuja ja teemailtoja voidaan järjestää myös sellaisiin kiinnostaviin kohteisiin, joihin ei muuten olisi pääsyä, kuten esimerkiksi väestönsuojelu- ja pelastustoimen kohteet tai virastot ja laitokset.

Vuosikokous hyväksyi seuran toimintasuunnitelman, jota noudatetaan seuraavaan vuosikokoukseen asti.

Seura toteuttaa resurssien mukaan toritapahtumat Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta ja perinteisen Kuusijuhlan 1. adventtiviikonloppuna. Lisäksi selvitetään mahdollisuutta osallistua Helsingin Venetsialaiset -tapahtumaan elokuun lopussa ja mahdollisuudet järjestää kaikkia töölöläisiä toimijoita yhdistävä Töölö-päivä esimerkiksi elo-syyskuussa.

Töölön koululaisille pyritään järjestämään keväällä 2023 ja 2024 perinteinen kirjoituskilpailu ”Minun Töölöni”.

Töölö-Seura ry:n hallitus antaa keväällä 2023 Vuoden töölöläinen -tunnustuksen. Vuoden töölöläisen valintaperusteet ovat seuraavat: ”Töölössä asuva henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt merkittävällä tavalla Töölön viihtyisyyttä, toimivuutta tai turvallisuutta tai vahvistanut toiminnallaan ja esimerkillään rakkautta kaupunginosaamme.”

Töölö-Seura ry:n hallitus antaa keväällä 2023 Vuoden töölöläinen yrittäjä -tunnustuksen. Vuoden töölöläisen yrittäjän valintaperusteet ovat: ”Yrittäjä tai yrittäjät, jotka ovat toiminnallaan vahvistaneet merkittävällä tavalla Töölön identiteettiä sekä tarjonneet töölöläisille palveluita erityisen hienolla tavalla.”

Töölö-Seura ry:n hallitus tekee seuran nimissä kannanottoja ja lausuntoja ajankohtaisiin asioihin. Kannanotot julkaistaan seuran Facebook- ja nettisivuilta.

Seura panostaa Facebook-sivunsa kehittämiseen ja keskustelun lisäämiseen sosiaalisessa mediassa. Yhteistyötä jatketaan Töölön kirjaston, Töölön seurakunnan, Töölön seniorikeskuksen ja Töölöläinen-lehden kanssa.

Seuran jäsenmaksu on edelleen 20 euroa per henkilöjäsen ja 50 euroa per yritysjäsen. Liittymisjäsenmaksua ei peritä.