Töölö-Seura mukana Stadin Rantaryhmässä

0
491

Stadin Rantaryhmä on Helsingin rantakaupunginosayhdistysten vapaaehtoinen yhteistyöverkosto, jossa Töölö-Seura on aktiivisesti mukana. Stadin Rantaryhmä toimii kaikkien helsinkiläisten hyväksi ja korostaa asukkaiden oikeutta nauttia Helsingin merellisyydestä.

Helsingin vapaat rantavyöhykkeet ovat asukkaille rakkaita ja tärkeitä virkistysalueita. Harvassa maailman pääkaupungissa on sellaiset sisälahdet kuin Helsingin keskustassa. Sisälahtien ainutlaatuisuutta on osattava suojella.

Vapaat merenrannat ovat kaikille stadilaisille kuuluva kansallisaarre. Niistä on nykyisten ja tulevien sukupolvien saatava nauttia. Rantoja ja merellä liikkumista on kehitettävä tältä pohjalta. Helsinki voidaan yhä säilyttää maailman merellisimpänä pääkaupunkina, jos niin halutaan.

Stadin rantaryhmä haluaa koota yhteen kaikki rantojen käytöstä kiinnostuneet kaupunginosa- ja asukasyhdistykset. Rantaryhmän tarkoituksena on vaikuttaa rantoja koskeviin suunnitelmiin yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa kaikkien ranta-alueilla toimivien kaupunginosayhdistysten kanssa.

Rantaryhmä seuraa tiiviisti ranta-alueihin ja Helsingin merelliseen julkisivuun vaikuttavia suunnitelmia. Töölön kannalta huolestuttavia suunnitelmia ovat Mechelininkadun päähän suunniteltu valtava ns. Jätkäsaaren tornihotelli ja Telakkarannan ylikorkea rakentaminen. Paitsi, että ne turmelevat kaupunkikuvaa poiketessaan räikeästi ympäröivästä kaupunkirakenteesta, ne tuovat yhdessä Jätkäsaaren ja Hernesaaren rakentamisen myötä valtavan läpikulkuliikenteen lisäyksen Töölöön.

Rantaryhmään ja sen toimintaa voit tutusta osoitteessa www.stadinrantaryhma.fi .

RA