Töölö-Seura Ry

0
496

Töölö-Seura perustettiin vuonna 1958 Töölön alueen yhteiseksi edunvalvojaksi. Sykäyksen seuran synnylle antoi huoli kasvavasta liikenteestä ja sen vaikutuksesta Töölön ympäristöön. Yhä tänään liikenne on yksi Töölö-Seuran tärkeimpiä kiinnostuksen kohteita. Töölön läpi liikennöivät raitiovaunut, linja-autot, henkilöautot. Vehreät puistoalueet ja upea Hietaniemen ranta tuovat Töölöön runsaasti ulkoilijoita; jalan, pyörällä, rullaluistimilla…On haasteellista yhdistää onnistuneesti vilkkaan liikenteen ja virikkeellisen ja luonnonläheisen virkistysalueen ominaisuudet.

Töölö-Seuran tavoitteena on antaa asukkaille mahdollisuus vaikuttaa ympäristöönsä ja sen tulevaisuuteen. Seuraan kuuluu neljä aktiivista työryhmää: tapahtumatoimikunta, ympäristötoimikunta, yrittäjätoimikunta ja viestintätoimikunta. Seuralla on myös dynaaminen ja kantaaottava johtokunta.

 

Töölö-Seuran logossa voidaan nähdä kaikki se, mikä on Töölölle ominaista. Tyylitelty T-kirjain nousee kaupungin veneestä. Töölö on osa Helsingin merellisiä kaupunginosia. T-kirjain laajenee puuksi joka symbolisoi Töölön vihreyttä: alueensa puistoja seura on puolustanut toiminnan alusta lähtien. Puun lehvistössä voi nähdä sydämen kehystämänä kynän, joka on monipuolisen henkisen ja ruumiinkulttuurin symboli. Puun latvus löytyy Töölön kirkon päätykoristeesta ja tuo mieleen alueen monissa kirkoissa vaalitun hengellisen elämän.