Sydänten piispa Irja Askola Töölö-Seuran Kirjailijaillassa 27.10.2022

0
441
Emeritapiispa Irja Askola ja teologian tohtori Heli Pruuki ovat Töölö-Seuran vieraina Kirjailijaillassa 27.10.2022. Kuva Veikko Somerpuro / Tammi

Töölö-Seura ry:n lokakuun Kirjailijaillassa ovat vieraana emeritapiispa Irja Askola ja teologian tohtori Heli Pruuki. Teemana on Heli Pruukin kirjoittama ja juuri julkaistu teos Sydänten piispa Irja Askola.

Töölö-Seura ry:n Kirjailijailta

Aika: 27.10.2022, kello 17-19

Paikka: Töölön kirjasto, Mika Waltari -Sali

Rakastetusta piispa Irja Askolasta kertova tuore muistelmateos kertoo siitä, kuinka karjalaisesta pikkutytöstä, yksinhuoltajaäidin tyttärestä kehittyi naisten ja vähemmistöjen oikeuksien puolustaja, tarkkanäköinen runoilija, syvällinen teologi ja piispa.

Teoksessa Irja Askola kertoo koskettavalla tavalla vihkimysjuhlansa riemukkaista tunnelmista, syövän sairastamisen syövereistä, ahdistuksesta äidin haudan äärellä sekä hänelle merkityksellisistä ihmisistä. Askolan omien sekä monien aikalaisten tarinoiden kautta piirtyy monipuolinen kuva hänen elämänsä käänteentekevistä kokemuksista, piispavuosien iloista ja paineista – sekä Irja Askolan persoonasta, joka on jättänyt jäljen monen ihmisen sydämeen.

Teoksen kirjoittaja Heli Pruuki on teologian tohtori ja psykoterapeutti, joka on kirjoittanut yleistajuisia tietokirjoja tunteiden kohtaamisesta sekä perheen ihmissuhteista. Pruuki on kirjoittanut kirjoja myös lapsille.

Kirjailijaillat juontaa Töölö-Seuran puheenjohtaja, toimittaja VTM Matti Niiranen. Kirjailijaillassa 27.10.2022 Irja Askola ja Heli Pruuki signeeraavat kirjoja. Teosta voi ostaa paikan päällä. Varaa kirjaa varten käteistä mukaan.

TERVETULOA! VAPAA PÄÄSY.

LIITY TÖÖLÖ-SEURAN JÄSENEKSI. Tuet jo jäsenmaksun maksamalla vapaaehtoista työtämme viihtyisän ja vireän Töölön puolesta. Jäsenkaavake löytyy täältä: https://xn--tl-seura-n4aab.fi/liity-jaseneksi/