Sirpa Ruotsalainen on Vuoden töölöläinen 2023

0
350
Sirpa Ruotsalainen on Vuoden töölöläinen 2023.

Töölö-Seura ry on päättänyt antaa Vuoden töölöläinen 2023 -tunnustuksen seuran pitkäaikaiselle aktiiville, Taivallahden peruskoulun luokanopettaja Sirpa Ruotsalaiselle. Hän on toiminut pitkään ja ansiokkaasti Töölö-Seurassa kaupunginosan yhteishengen vahvistamiseksi.

Sirpa Ruotsalainen toimi yhteensä 15 vuotta Töölö-Seuran hallituksen jäsenenä, josta neljä vuotta seuran varapuheenjohtajana. Hän tuli mukaan hallituksen toimintaan vuonna 2007, jolloin hallitus nimitti hänet seuran nuorisojaoksen puheenjohtajaksi. Hän järjesti mm. useana vuonna Töölö-Seura ry:n ” Minun Töölöni -kirjoituskilpailuja yhteistyössä Taivallahden peruskoulun ja Töölön ala-asteen opettajakunnan kanssa.

Hän toimi hallitustyössään myös Töölö-Seuran, Töölön alueella toimivien koulujen, leikkipuistojen ja partiolippukuntien yhteyshenkilönä.  Sirpa Ruotsalainen oli kaikkina hallitusvuosinaan aktiivisesti mukana järjestämässä Töölö-Seura ry:n Kuusijuhlaa Töölön torilla, toimien muutamana vuonna myös juhlan juontajana. Hän oli myös Töölö -Seuran hallituksen edustajana, kun Mechelininkadulla järjestettiin vuosien katuremontin jälkeen suuret katujuhlat vuonna 2019.

Sirpa Ruotsalainen on toiminut Töölössä Taivallahden peruskoulussa luokanopettajana.

Kunniakirjan ja kukat luovuttivat Sirpa Ruotsalaiselle Töölö-Seura ry:n puheenjohtaja Matti Niiranen ja seuran varapuheenjohtaja Juha Pohtio.

Töölö-Seura ry valitseman Vuoden töölöläisen valintaperusteet ovat seuraavat: ”Töölössä asuva henkilö, joka on toiminnallaan edistänyt merkittävällä tavalla Töölön viihtyisyyttä, toimivuutta tai turvallisuutta tai vahvistanut toiminnallaan ja esimerkillään rakkautta kaupunginosaamme.

Vuoden töölöläinen -tunnustuksen ovat aiemmin saaneet:

2012 Erik Lindström säveltäjä, kapellimestari, muusikko

2013 ei valittu

2014 Ossian Enkvist paikallishistorian tallentaja

2015 Lilli Paasikivi Kansallisoopperan taiteellinen johtaja 

2016 Anne Ala-Honkola Töölön kirjastonjohtaja

2017 Pirkko Liljeström Töölö-Seuran puheenjohtaja

2018-2021 ei valittu

2022 Pertti Salolainen, Töölönlahden suojelija, Suomen WWF:n perustaja

2023 Sirpa Ruotsalainen, Töölö-Seuran pitkäaikainen toimija, Taivallahden peruskoulun opettaja

¤ ¤ ¤

Vuoden töölöläinen yrittäjä 2023 -tunnustus annetaan ja julkistetaan huomenna 17.8.2023.

Ehdotukset Vuoden töölöläinen 2024 -tunnustuksen saajaksi on tehtävä 28.4.2024 mennessä Töölö-Seura ry:n hallitukselle osoitteella tooloseura@gmail.com 

Lisätietoja:

Töölö-Seura ry:n puheenjohtaja

Matti Niiranen, p. 040 501 9192