Minun Töölöni- kirjoituskilpailun satoa keväällä 2021

0
175

Minun Töölöni -kirjoituskilpailu järjestettiin taas tänä keväänä töölöläisissä peruskouluissa. Nyt jo seitsemännen kerran. Töölö-Seuran aloitteesta syntynyt kirjoituskilpailu on suunniteltu yhdessä Töölön alueen koulujen edustajien kanssa. Tämän vuoden aiheet olivat Töölön hauskin paikka ja Entisajan elämää Töölössä. Julkaisemme palkitut kirjoitukset.

Töölön hauskin paikka

Töölön hauskin paikka on kisahalli. Siellä voi käydä kesällä, talvella, syksyllä ja keväällä. Parasta siellä ovat treenit ja kisat. Siellä on ihanaa treenata kavereiden kanssa. Minun lempparit ovat tramppa, nojapuut, trampparata ja permanto. Siellä on ihania valmentajia. Siellä voisi käydä vaikka joka päivä. On ihanaa herätä perjantaina kun tietää että illalla on treenit ja kohta minun parhaat kaverit ja minä päästään samaan ryhmään. Minun valmentaja on niin ihana että se antaa meidän tehdä mitä me halutaan. Siellä on paljon eri telineitä, esimerkiksi nojapuut, puomi, trampparata, tramppa, permanto, ylänojapuut, renkaat, puolapuut ja juustopallomeri. Kisahallilla voi harrastaa myös koripalloa, lentopalloa ja cheerleadingiä. Kisahalli on niin iso paikka että siellä on kahvila. Kisahallilla voi käydä kuka vaan paitsi nolla- ja yksivuotiaat. Kisahalli on ihana paikka.

Peppi Haikonen
Taivallahden peruskoulu 2B


Entisajan elämää Töölössä

Olipa kerran eräs tyttö, joka eli vuonna 1930 Töölössä. Hänen nimensä oli Vilhelmiina. Hänen perheensä oli todella rikas. Eräänä aamuna, kun hän heräsi, palvelija koputti oveen ja astui sisään. Hän toi mukanaan päivän kouluvaatteet ja auttoi pukemaan mekon ja hörhelöt. Sen jälkeen hän vielä teki nutturan Vilhelmiinalle.

Hän lähti alakertaan syömään äidin tekemää aamupalaa. Äiti sanoi, oletpas nätti. Vilhelmiinalla oli kaunis turkoosi valkoinen mekko, missä oli pitsiä reunoilla. Hänellä oli nuttura ja tumman ruskeat hiukset. Kun aamupala oli syöty, hänen isänsä odotti ovella ja he lähtivät kouluun kauniilla valkoisilla hevoskärryillä. Matkaa kouluun oli noin puolitoista kilometriä. Pikkuhiljaa he olivat jo koulun pihalla. Luokassa heitä odotti melko kiva, mutta tiukka, opettaja. Hänen nimensä oli Madelein. 

 Mutta sitten olikin aamu virren aika Vilhelmiina ei tykännyt aamu virsistä koska hän ei ollut uskonnollinen. Mutta eihän niistä poiskaan saa mennä. Sitten seuraavana oli matikkaa. Vilhelmiina oli aika hyvä kaikissa oppiaineissa. Ja näin päivä edistyi. Hänelle tuli kotiläksyksi opetella kaksi laulua pianolla. Mutta niiden piti kestää vähintään kaksi minuuttia. Se oli kyllä Vilhelmiinan vahvuuksia, koska Vilhelmiina osaa soittaa pianoa. sitten isä tulikin hakemaan taas Vilhelmiinan valkoisilla hevoskärryillä. Matka meni mukavasti. Seuraavana Vilhelmiina meni koputtamaan palvelijan huoneeseen. Ja kysyin voisiko se auttaa koti läksyissäni. Ja ne valmistuivat hyvin nopeasti. Sen jälkeen oli ruokaa ja äiti kysyi, että miten koulussa meni. Ja Vilhelmiina vastasi ihan tavallisesti. Ja me vain puhuttiin Vilhelmiinalla, oli aika tylsää ruuan jälkeen, joten Vilhelmiina meni kysymään Tildalta että, haluaisiko hän tulla leikkimään. Tilda on siis Vilhelmiinan naapuri, hän on yhdeksänvuotias ja Vilhelmiina on myös yhdeksän. Hän meni koputtamaan heidän ovelle. Ja kysyin, onko Tilda paikalla ja Tildan palvelija vastasi, että on kyllä ja avasi enemmän ovea, että Vilhelmiina pääsi sisälle. Vilhelmiina meni katsomaan Tildan huoneeseen. Vilhelmiina kysyi, tulisitko leikkimään pihalle. Tilda vastasi mieluusti. Ja kysyin häneltä, että haluatko tulla meille, jos äiti päästää voidaan leikkiä kissani kanssa. Koska täällä sataa. Tilda sanoi että, se käy Vilhelmiina ja Tilda lähti Vilhelmiinalle. Vilhelmiina koputti oveen ja äiti tuli avaamaan. Vilhelmiina kysyi saisiko Tilda tulla meille koska, ulkona sataa ja mekkonikin menee pilalle. Äidille se kyllä kävi. 

Tilda joutui lähteä mutta meillä oli hauskat leikit mirrin kanssa, mirri on siis Vilhelmiinan kissa. Sitten Vilhelmiina ja hänen vanhemmat söivät iltaruuan. sitten soitin vanhemmilleni ne kaski laulua. Sen jälkeen Vilhelmiina vaihtoi vaatteet ja Vilhelmiina meni ruokkimaan kanat. Sitten Vilhelmiinan pitikin jo mennä nukkumaan. Muut olisivat tehneet varmasti ilta rukouksen mutta meidän perheemme ei ole kristittyjä. Sitten Vilhelmiinan palvelija tuli auttamaan vaihtamaan vaatteet. Ja äiti haki sitten kun nukahdin niin kynttilän koska Vilhelmiina ei saa jostain syystä unta ilman valoa. Ja näin elämä sujuu kuin elää vuotta 1930 Töölössä. LOPPU!      

Minka Lahtela 2C
Taivallahden peruskoulu

Töölön hauskin paikka

Finlandia-talon takana on leikkipuisto, jossa on hauskaa. Siellä voi kiipeillä, juosta ja leikkiä. Pyöräilen sinne usein äidin tai isin kanssa. Olen saanut siellä uusia kavereita. Minä menen joskus sinne usein kaverin, äidin tai isin kanssa. Olen nähnyt siellä joutsenia. Sinne olisi kiva mennä joskus luokan kanssa.

Sara-Amelie
Taivallahden peruskoulu 2D

Töölön hauskin paikka
Töölön hauskin paikka