Kirjailijaillassa 30.11.2022 Lasse Lehtinen

0
539
Töölöläinen kirjailija, VTT Lasse Lehtinen on päävieraana Töölö-Seuran Kirjailijaillassa 30.11.2022. Mukana keskustelemassa on myös Helsingin Sanomien ex-politiikan toimittaja Unto Hämäläinen.

Lasse Lehtinen ja Unto Hämäläinen Töölö-Seuran Kirjailijaillassa

Aika: Keskiviikko 30.11.2022, kello 17-19

Paikka: Töölön kirjasto, Mika Waltari -Sali

Töölö-Seura ry:n marraskuun Kirjailijaillan vieraana on töölöläinen kirjailija ja valtiotieteiden tohtori Lasse Lehtinen. Kommentaattorina ja keskustelijana on mukana Helsingin Sanomien politiikan toimituksen ex-päällikkö, VTM Unto Hämäläinen. Kirjailijaillan juontaa Töölö-Seuran puheenjohtaja Matti Niiranen.

Teemana on Lehtisen laaja kirjallinen tuotanto, jonka johdattelemana käymme läpi historiamme hahmoja, Suomen ja Euroopan turvallisuuspolitikkaa sekä niiden tulevaisuutta. Esillä on myös Lehtisen kirjoittama teos Murhattu ministeri, joka kertoo Heikki Ritavuoren poliittisesta murhasta Töölössä vuona 1922. Kirjailijailtamme osuu Talvisodan syttymisen muistopäivään 30.11, joten pohdimme myös Suomen sotien ja Ukrainan sodan yhtäläisyyksiä.

Lasse Lehtinen täytti tänä vuonna 75 vuotta. Samalla on tullut kuluneeksi 60 vuotta siitä, kun hän kirjoitti ensimmäisen lehtiartikkelinsa. Lehtinen on kirjoittanut uransa aikana noin 50 teosta. Hän toimi SDP:n kansanedustajana (1972–1983) ja europarlamentaarikkona (2004–2009) sekä erilaissa viestintätehtävissä.

Lehtinen kuvaa itseään kirjoittavaksi ihmiseksi. ”Latinankielisen sanonnan mukaan minunlaisillani on insanabile scribendis cacoethes, kirjoittamisen parantumaton syyhy”.  

TERVETULOA – VAPAA PÄÄSY!