Kerro mielipiteesi Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksesta

0
76
Kamppiin rakennettava Hyvinvointi- ja terveyskeskus. Alustava-havainnekuva: PES-Arkkitehdit / Helsingin kaupunki

Sinulla on nyt mahdollisuus kertoa mielipiteesi Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluista asukasillassa 7.2.2024, kello 17-18.30 (Kampin palvelukeskuksessa).

Voit ottaa kantaa myös esimerkiksi siihen, tulisiko Töölöön jäädä kaupungin terveys- ja hyvinvointipalveluita?

ASUKASILTA TÄSTÄ AIHEESTA: 7. helmikuuta 2024 klo 17­–18.30 Kampin palvelukeskuksessa osoitteessa Salomonkatu 21B.

Uuden Kampin hyvinvointi- ja terveyskeskuksen rakennustyöt ovat alkaneet Sähkötalon vieressä. Keskus on tarkoitus ottaa käyttöön neljän vuoden kuluttua, vuonna 2028. Asiasta päätettiin sote-lautakunnassa viime valtuustokaudella.

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskukseen siirtyvät suunnitelmien mukaan muun muassa Kivelän ja Viiskulman terveysasemien palvelut. Lauttasaareen on jäämässä Kampin terveys- ja hyvinvointikeskukseen kuuluva lähipalvelupiste.

Mutta onko myös Töölössä mahdollisuus säilyttää lähipalvelupiste? Tätä emme vielä tiedä. Siirtyviä palveluja ja vastaavasti Töölöön jääviä muita palveluja arvioidaan jatkuvasti ja suunnitelmia päivitetään tarvittaessa. On siis myös mahdollista, että Töölöön jäisi joitain palveluita, jos paine asukkaiden taholta on riittävän voimakas.

Niinpä tilaisuudessa voi myös kysellä sen perään, tulisiko esimerkiksi senioreiden lähipalveluita perusterveydenhuollon osalta jäädä Kivelän nykyiselle, juuri peruskorjatulle terveysasemalle. Samaa toivetta lähipalveluista on tullut myös lapsiperheiden palveluiden osalta.

Asukasillan pääteemat liittyvät kuitenkin uuden keskuksen suunnitteluun. Kysyä voi siis esimerkiksi siitä tuleeko Kampin hyvinvointi- ja terveyskeskuksesta kovin ruuhkainen ja miten ruuhkiin on varauduttu? Keskushan sijaitsee metro- ja linja-autoasemien lähellä.

Olisiko keskuksen suunnittelussa hyvä ottaa huomioon esim. riittävät ja ehkä jopa erilliset odotustilat ikääntyneille? Voisiko heillä olla ehkä jopa omat osastonsa /sisäänkäynnit? Onko keskus kokonaan esteetön? Miten töölöläisten palvelut paranevat uuden keskuksen myötä? 

Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen ensimmäinen palveluja käsittelevä asukasilta järjestetään 7. helmikuuta 2024 klo 17­–18.30 Kampin palvelukeskuksessa osoitteessa Salomonkatu 21B.

Illan aiheet:

  • Tulevan Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen rakentamisen ja käyttöönoton aikataulu
  • Tulevan Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelut 
  • Asukkaiden osallistuminen Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palvelujen suunnitteluun

Tulevan Kampin terveys- ja hyvinvointikeskuksen palveluja ovat esimerkiksi terveysasemapalvelut, ​fysioterapia, toimintaterapia, nuorten ja ​aikuisten sosiaalipalvelut ja matalankynnyksen ​Mieppi-mielenterveyspalvelut.  ​

Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki keskustan alueen sosiaali- ja terveyspalveluista kiinnostuneet.

Tilaisuuden järjestää Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut.

Kaikki töölöläiset joukolla mukaan!

TÖÖLÖ-SEURA RY

JK. 1 Lisätietoja Kampin terveysaseman suunnitelmista saa tästä linkistä:

https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentaminen/suunnitelmat-ja-rakennushankkeet/kampin-terveys-ja-hyvinvointikeskus

JK. 2 Töölö-Seuran kannanotto vuodelta 2014

Töölö-Seura ry on ottanut aiemmin kantaa Töölön terveysaseman säilyttämisen puolesta vuonna 2014, mikä on ollut seuramme linjana siitä pitäen. Valitettavasti kaupunki ei ole ottanut kannanottoamme ainakaan toistaiseksi huomioon suunnitelmissaan. Kannanottomme löytyy tästä linkistä: https://xn--tl-seura-n4aab.fi/toolossa-sailytettava-terveysasema/