Helsingin kaupunki pyytää ja odottaa asukkaiden ideoita

0
626

1.) Miten voitaisiin turvata ja lisätä luonnon monimuotoisuutta?
2.) Mitä tekisit, jos saisit rahaa asuinympäristösi kehittämiseen?

Rikas ja rakas Helsingin luonto – kuinka säilytetään sen monimuotoisuus?

Millainen on suhteesi Helsingin luontoon? Missä sijaitsevat Helsingin luonnon rikkaudet? Tiedätkö jonkin paikan, jossa kasvillisuus tai eläimistö on erityisen monipuolista tai missä se on selvästi vähentynyt? Onko sinulla ideoita, miten Helsingin luonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä? Mitä kaupungin tulisi tehdä?

Helsingin kaupunki päivittää Luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelmaa. Kaupunki haluaa löytää ja kehittää toimintoja ja toimintatapoja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi puistoissa, rannoilla, merellä, joissa, niityillä, metsissä, pihoilla ja muilla viheralueilla, mutta myös tiiviisti rakennetuissa ympäristöissä.

Vastaa kyselyyn ja kerro ajatuksesi siitä, kuinka Helsingin luonto voidaan säilyttää mahdollisimman monipuolisena ja elinvoimaisena.

Kysely löytyy osoitteesta http://mpt.link/lumo, ja siihen voi vastata 9.12.2018 saakka.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Lumoava Helsinki – 200 luontoelämystä -kirjoja

Yhteyshenkilö:

Kaarina Heikkonen
Kaupunkiekologi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 315 81, 050 343 9050
kaarina.heikkonen@hel.fi

 

OmaStadi – Helsingin osallistuvan budjetoinnin ehdotusten kerääminen on alkanut 15.11.!

Mitä tekisit, jos saisit rahaa asuinympäristösi kehittämiseen? Tätä kaupunki nyt kysyy asukkailtaan, kun se aloittaa osallistuvan budjetoinnin ja avaa vuosittain noin 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ehdotuksia kerätään 15.11.-9.12. osoitteessa OmaStadi.hel.fi. Ideoita voi kirjata verkkopalveluun tänä aikana kuka tahansa, mutta parhaat ja vaikuttavimmat ideat syntyvät yhdessä. Siksi eri puolilla kaupunkia järjestetään avoimia työpajoja, joissa ehdotuksia voi ideoida yhdessä muiden kanssa. Kaikki avoimet työpajat löytyvät OmaStadi-verkkopalvelusta.

OmaStadi kuuluu kaikille. Yhdessä voimme edistää kaikkien kaupunkilaisten mahdollisuuksia osallistua ehdotusten ideointiin, kehittämiseen ja myöhemmin äänestämiseen. Miten juuri sinun alueeltasi saataisiin paljon loistavia ideoita mukaan?

Haluatko järjestää ideointitilaisuuden, koota porukan pelaamaan OmaStadi-peliä tai jakaa tietoa asiasta järjestössänne, naapurustossanne tai vaikka sosiaalisessa mediassa? Olemme koonneet tätä varten materiaalipankin, josta löytyy kaikki tarvittava ideointitilaisuuden järjestämiseen ja viestintään. https://omastadi.hel.fi/assemblies/omastadi-materiaalit

Materiaalipankista löytyy:

OmaStadi-peli
OmaStadi-korttipeli on helppo tapa ohjata ideointia ryhmässä ja muotoilla yhdessä osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia. Pelin avulla voi myös kehittää olemassa olevaa ideaa yhdessä eteenpäin ja testata, miten hyvin se sopii osallistuvan budjetoinnin reunaehtoihin. Materiaalipankista löytyvät peliohjeet sekä tulostettavat pelikortit suomeksi, selkosuomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Mukana on myös peliohjevideo suomeksi.

Halutessasi voit myös tilata korttipakan alueesi stadiluotsilta.

Ideankuvauspohja
Tulostettava lomake, jota voitte halutessanne hyödyntää OmaStadi-pelissä syntyneen idean kirjaamiseen. Voitte myös kirjata idean suoraan OmaStadi -verkkopalveluun.

Markkinointimateriaalia
Julistepohja, jota voi muokata ja käyttää pelitilaisuuksista viestimiseen sekä markkinointikuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa viestimistä varten.

Tiivis infopaketti
PowerPoint-esitys, jossa on esitetty keskeisimpiä asioita osallistuvasta budjetoinnista. Tämä on hyvä pohjustus ennen yhteisen ideoinnin aloittamista.

Jos tarvitset lisää materiaaleja tai sinulla on jotain muuta kysyttävää, ole yhteydessä alueesi stadiluotsiin (etunimi.sukunimi@hel.fi). Stadiluotsien alueet: hel.fi/stadiluotsit.

Antoisaa ideointia!

Yhteistyöterveisin,
Stadiluotsit

Kaupunginkanslia / Viestintäosasto
Osallisuus ja neuvonta / Alueosallisuus
(09) 310 36029, 040 3585417