Ajankohtaista

Ajankohtaiset vanhempainillat

TÖÖLÖN ALUEEN VANHEMPAINILLAT

Töölön kirjasto, Mika Waltari-sali

TILAISUUDET OVAT TÖÖLÖN ALUEEN LASTEN JA NUORTEN HUOLTAJILLE


Tiistai 27.8. klo 18-19.30
Nuorten elämä Helsingissä poliisin silmin 
vanhempi konstaapeli Kirsi Autio

Keskiviikko 9.10. klo 18-19.30
Kehittyvät aivot älylaitteiden aikakaudella
psykologian tohtori, aivotutkija Mona Moisala

Klikkaa esite tästä.

 

Tarinoiden Töölö -kävelykierrokset

Tarinoiden Toolo flyer 1

 

 

Tervetuloa Tarinoiden Töölö -kierrokselle!

Mitä tarkoittaa ”töölö? Miksi talot ovat punaisia? Törmätäänkö Väiskin kentällä edelleen suksilla sivakoiviin kasakoihin? Entä pyörivätkö biljardipallot jaloissasi, kun astelet Kalmistonkadulla?

Tule noin puolentoista tunnin opastetulle kävelykierrokselle kuulemaan Etu-Töölön tarina 1600-luvulta nykypäivään! Mukaan mahtuu ripaus arkkitehtuuria ja historiaa, monia kertomuksia sekä roimasti hyvää mieltä.

Lähdöt:

Sunnuntaina 25.8. klo 15.00 ja

Maanantaina 26.8. klo 18.00

Tapaamme Arkadiankadun ja Mechelininkadun kulmassa. Paluu samaan paikkaan.

Hinta

10 euroa/hlö, vain käteismaksu

Matkaa kertyy 2 km, kävelytahti on rauhallinen. Mukaan kierrokselle mahtuu 30 hlöä.

OppaanaHelsinki-opas Tuula Pohjalainen, opastus on suomeksi.

Lisäkysymykset ja ennakkoilmoittautumiset

tuutuntie@gmail.com


Töölö-Seura ry

Töölö-Seuran 60-vuotishistoriikki nyt myynnissä

Historiikin kansi

Töölön puolella - Töölö-Seura ry 60 vuotta -historiikki on nyt myynnissä! Kirjan hinta on 25 euroa.  Kirja on myynnissä  nettikaupassa www.kirjakauppias.fi

Kirjaa voi tilata myös sähköpostilla osoitteesta tooloseurakulttuuri@gmail.com
jolloin hintaan lisätään postikulut.  Myös nouto mahdollinen sovitusti.

Töölö Seura ry 

Ei UrBaanaa tuhoamaan ympäristöä - Nimiä kerätään adressiin

UrBaana tuhoaisi Kampin-Etu-Töölön arvokkaan kulttuurimiljöön

Hanketta torjumaan on perustettu adressi (Linkki adressiin jutun lopussa)

Marraskuussa 2018 saimme lukea Helsingin Sanomista että Baanan päälle on suunniteltu valtavia rakennusmassoja (www.urbaana.fi). On käsittämätöntä, että tätä pienen porukan hanketta on viety vuosikausia eteenpäin asukkaita tai sidosryhmiä informoimatta. UrBaana tuhoaisi Etu-Töölön/ Kampin kulttuuriympäristön perusteellisesti.

Eduskunta, Luonnontieteellinen museo ja Tennispalatsi ovat suojeltuja rakennuksia. Etu-Töölön alue on määritelty valtakunnallisesti arvokkaaksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi ja Pohjoisen Rautatiekadun jugendtalorivistö tärkeäksi kaupunkinäkymäksi. Näillä suojelumerkinnöillä ei tunnu olevan mitään merkitystä, kun UrBaana-hanketta on suunniteltu ja viety eteenpäin.

UrBaana-esite hehkuttaa kuinka UrBaana yhdistäisi Etu-Töölön ja Kampin. Todellisuudessa korkeat rakennusmassat muodostaisivat erottavan muurin. Tennispalatsi peittyisi kattoon asti. Luonnontieteellisen museon eteen suunniteltu korkea talo peittäisi sen, tuhoaisi sen edessä olevan aukion ja pilaisi myös Eduskunnan-Pikku-Parlamentin alueen. Kuinka tällainen ehdotus on voinut saada jatkosuunnitteluluvan?

UrBaana-esite kuvailee nykytilannetta tavalla, joka hakee vertaistaan:

"Ratakuilu ja sen historiallinen ympäristö on keskustan suurin käyttämätön tila. Satoja
metrejä ja tuhansia kuutioita turhaa tilaa. …
Maan paraatipaikalla on siis tällainen ruma haava, joka viiltää Töölön irti keskustasta.
Samalla se tulehduttaa koko ympäristönsä ei-kenenkään-maaksi”
jne.

Jokainen paikalla käynyt voi todeta, että tila ei ole käyttämätöntä, vaan vilkkaassa käytössä luoden samalla myös kaupunkiympäristössä tarvittavaa avointa tilaa ja hienoja kaupunkinäkymiä. Kaupunkinäkymille on tärkeää pitkät linjat ja perspektiivi, aukiot ja puistot. Täyteen ahdettu kaupunki tuo asukkaille ja kävijöille vain ahdistuneen olon. Baana on tiiviisti rakennetussa keskustassa todella tärkeä puistomainen henkireikä ja avaruuden tuoja. Tuhannet päivittäiskäyttäjät todistavat sen. Baanan hautaaminen tunneliksi olisi järjetöntä! Vihreyttä Baanalle voisi lisätä ja vaikka kahvilatoimintoja.

Hanketta vastustavat asukkaat, asukasyhdistykset, kiinteistöt, museoihmiset ja monet kaupunkisuunnittelun asiantuntijat. Ainoa hyötyjä on SRV, saatuaan suunnitteluluvan jatkokehittelyä varten. Päättäjät vastaavat kyselyihin että ” eihän tässä mitään vielä tehdä..” vaan ”kartoitetaan mahdollinen rakentamisen potentiaali”. Kuitenkin UrBaana-suunnitelmasta on esitteessä esitelty pienoismallit, asemapiirrokset ja hankkeeseen sisältyvät kerrosalat: ”Eläinmuseon alueelle syntyy noin 5 500 k-m2 uutta kerrosalaa”, Tennispalatsin eteen ”Selkärankaan syntyy noin 30 000 – 35 000 k-m2 uutta kerrosalaa”. Eteläisen Rautiekadun ja Malminkadun kohdalle Kaarteen ja ratasuoran alueelle syntyy noin 30 000 k-m2 uutta kerrosalaa”. ”Suunnitelman mukaan Marian alueelle syntyy noin 45 000 – 50 000 k-m2 uutta kerrosalaa”.

Liikenteellisesti tällainen hanke sotkisi koko keskustan.

Surullisinta on, että kaupunkisuunnittelu on ulkoistettu rakennusfirmoille, jotka havittelevat mahdollisimman paljon rakennusoikeutta. Helsinkiä tuhottiin 1960-ja-70-luvuilla purkamalla, nyt turbo-rakentamalla. Eikö kaupungin virkamiehillä ja kaupunkiympäristölautakunnan jäsenillä ole rohkeutta puhaltaa peli poikki alkuunsa, kun joku näin järjetön hanke niille tuodaan?

UrBaana hankkeen torjumiseksi ja nimien keräämiseksi on perustettu adressi Ei UrBaanaa! Kampin-Etu-Töölön alue pelastettava. Adressi löytyy ja sen voi allekirjoittaa www-osoitteesta:
https://www.adressit.com/ei_urbaanaa_kampin-etu-toolon_alue_pelastettava

Töölö-Seura juhli 60-vuotista taivaltaan, katso kuvia

Lämminhenkisessä juhlassa kuultiin useita tervehdyksiä ja puheenvuoroja sekä taiteilijoiden esityksiä. Juhla pidetiin samassa salissa , jossa Töölö-Seura ry perustettiin 60 vuotta sitten. Muutamia kuvia juhlasta näet klikkaamalla tästä(foto Risto Alsi) Lisää kuvia tästä (foto Risto Vaissi).

Helsingin kaupunki pyytää ja odottaa asukkaiden ideoita

1.) Miten voitaisiin turvata ja lisätä luonnon monimuotoisuutta?
2.) Mitä tekisit, jos saisit rahaa asuinympäristösi kehittämiseen?

Rikas ja rakas Helsingin luonto – kuinka säilytetään sen monimuotoisuus?

Millainen on suhteesi Helsingin luontoon? Missä sijaitsevat Helsingin luonnon rikkaudet? Tiedätkö jonkin paikan, jossa kasvillisuus tai eläimistö on erityisen monipuolista tai missä se on selvästi vähentynyt? Onko sinulla ideoita, miten Helsingin luonnon monimuotoisuutta voidaan lisätä? Mitä kaupungin tulisi tehdä?

Helsingin kaupunki päivittää Luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelmaa. Kaupunki haluaa löytää ja kehittää toimintoja ja toimintatapoja luonnon monimuotoisuuden säilyttämiseksi puistoissa, rannoilla, merellä, joissa, niityillä, metsissä, pihoilla ja muilla viheralueilla, mutta myös tiiviisti rakennetuissa ympäristöissä.

Vastaa kyselyyn ja kerro ajatuksesi siitä, kuinka Helsingin luonto voidaan säilyttää mahdollisimman monipuolisena ja elinvoimaisena.

Kysely löytyy osoitteesta http://mpt.link/lumo, ja siihen voi vastata 9.12.2018 saakka.

Kaikkien yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan Lumoava Helsinki – 200 luontoelämystä -kirjoja

Yhteyshenkilö:

Kaarina Heikkonen
Kaupunkiekologi
Helsingin kaupunki
Kaupunkiympäristön toimiala
Puh. 09 310 315 81, 050 343 9050
kaarina.heikkonen@hel.fi

 

OmaStadi – Helsingin osallistuvan budjetoinnin ehdotusten kerääminen on alkanut 15.11.!

Mitä tekisit, jos saisit rahaa asuinympäristösi kehittämiseen? Tätä kaupunki nyt kysyy asukkailtaan, kun se aloittaa osallistuvan budjetoinnin ja avaa vuosittain noin 4,4 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ehdotuksia kerätään 15.11.-9.12. osoitteessa OmaStadi.hel.fi. Ideoita voi kirjata verkkopalveluun tänä aikana kuka tahansa, mutta parhaat ja vaikuttavimmat ideat syntyvät yhdessä. Siksi eri puolilla kaupunkia järjestetään avoimia työpajoja, joissa ehdotuksia voi ideoida yhdessä muiden kanssa. Kaikki avoimet työpajat löytyvät OmaStadi-verkkopalvelusta.

OmaStadi kuuluu kaikille. Yhdessä voimme edistää kaikkien kaupunkilaisten mahdollisuuksia osallistua ehdotusten ideointiin, kehittämiseen ja myöhemmin äänestämiseen. Miten juuri sinun alueeltasi saataisiin paljon loistavia ideoita mukaan?

Haluatko järjestää ideointitilaisuuden, koota porukan pelaamaan OmaStadi-peliä tai jakaa tietoa asiasta järjestössänne, naapurustossanne tai vaikka sosiaalisessa mediassa? Olemme koonneet tätä varten materiaalipankin, josta löytyy kaikki tarvittava ideointitilaisuuden järjestämiseen ja viestintään. https://omastadi.hel.fi/assemblies/omastadi-materiaalit

Materiaalipankista löytyy:

OmaStadi-peli
OmaStadi-korttipeli on helppo tapa ohjata ideointia ryhmässä ja muotoilla yhdessä osallistuvan budjetoinnin ehdotuksia. Pelin avulla voi myös kehittää olemassa olevaa ideaa yhdessä eteenpäin ja testata, miten hyvin se sopii osallistuvan budjetoinnin reunaehtoihin. Materiaalipankista löytyvät peliohjeet sekä tulostettavat pelikortit suomeksi, selkosuomeksi, ruotsiksi sekä englanniksi. Mukana on myös peliohjevideo suomeksi.

Halutessasi voit myös tilata korttipakan alueesi stadiluotsilta.

Ideankuvauspohja
Tulostettava lomake, jota voitte halutessanne hyödyntää OmaStadi-pelissä syntyneen idean kirjaamiseen. Voitte myös kirjata idean suoraan OmaStadi -verkkopalveluun.

Markkinointimateriaalia
Julistepohja, jota voi muokata ja käyttää pelitilaisuuksista viestimiseen sekä markkinointikuvia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa viestimistä varten.

Tiivis infopaketti
PowerPoint-esitys, jossa on esitetty keskeisimpiä asioita osallistuvasta budjetoinnista. Tämä on hyvä pohjustus ennen yhteisen ideoinnin aloittamista.

Jos tarvitset lisää materiaaleja tai sinulla on jotain muuta kysyttävää, ole yhteydessä alueesi stadiluotsiin (etunimi.sukunimi@hel.fi). Stadiluotsien alueet: hel.fi/stadiluotsit.

Antoisaa ideointia!

Yhteistyöterveisin,
Stadiluotsit

Kaupunginkanslia / Viestintäosasto
Osallisuus ja neuvonta / Alueosallisuus
(09) 310 36029, 040 3585417

Töölö-Seuran 60-vuotisjuhla 18.11.2018

Töölö-Seura ry:n 60-vuotisjuhlan ajankohta on muuttunut aikaisemmin ilmoitetusta. Juhla pidetään Taivallahden peruskoulun juhlasalissa sunnuntaina 18.11.2018 klo 15.00. Tarkemmat tiedot seuraavassa jäsenkirjeessä.

Minun Töölöni -kirjoituskilpailun 2018 palkitut

Minun Töölöni -kirjoituskilpailu on Töölö-Seuran aloitteesta alkanut keväinen tapahtuma Töölön alueen kouluissa. Kevään 2018 kilpailu on kuudes Töölö-Seuran ja koulujen yhteinen Minun Töölöni -kirjoituskilpailu, jonka tarkoitus on syventää kotiseuturakkautta ja kiintymystä Töölöön sekä Helsinkiin. Tarkoituksena on kiinnittää koululaisten huomio Töölön kauniisiin, mukaviin, jännittäviin ym. hyviin puoliin sekä Töölön tarjoamiin mahdollisuuksiin nuorille nyt ja tulevaisuudessa. Kilpailusarjat on jaettu luokka-asteiden mukaisesti. Lue palkitut kirjoitukset klikkaamalla tästä.

Töölön kylätalolla talkoot 23.5.2018

Töölön kylätalon ystävät kutsuvat alla olevalla viestillä kaikkia töölöläisiä talkoisiin.

Kevät toi kevät toi maalarin…tervetuloa Hietsuun! 
Töölön Kylätalo Hietsu kaipaa vielä viimeistelymaalia rannan puolen julkisivuunsa ja listoja ikkunoihin. Nyt on juuri oikea hetki jatkaa talkoita!

Kylätalon ystävät järjestävät paikalla talkoot keskiviikkona 23.5. klo 16 - 20.
Työ ei ole kovin raskasta ja sen voi tehdä pääasiassa maasta käsin ja samalla kuulla muiden kuulumisia - tutustua ja viihtyä!

Talkooväelle on tarjolla virvokkeita: kahvia ja voileipiä.

Tule mukaan vaikka lyhyeksikin aikaa ja tuo kaverisi myös! Yhdessä saamme paljon aikaan - tervetuloa! Os. on Hiekkarannantie 9, bussi 24.