Kasin katutyöt laajenee Taka-Töölöön viikolla 8

0
815
Kasin katutyöt Runeberginkadulla

Kasin katutyöt laajenevat Taka-Töölöön

Seuraava vaihe Kasin katutöissä on käynnistymässä, ja työmaa laajenee Taka-Töölöön Runeberginkadulle helmikuun lopussa. Aloitamme katutyöt Runeberginkadun Mannerheimintien puoleisessa päässä viikolla 8 – eli 22.2. alkavalla viikolla.

Työt alkavat liikennejärjestelyjen pystyttämisellä ja työmaan aitaamisella. Samalla Runeberginkadun pohjoissivulta kaadetaan 10 puuta, joiden tilalle istutetaan uudet katuremontin valmistumisen jälkeen, ja kadun pintaa aletaan sulattaa roudasta. Myös bussilinja 70 pysäkki Runeberginkadulla siirtyy noin 100 metriä ajosuunnassa eteenpäin. Lue tiedote pysäkkimuutoksesta HSL:n sivuilta » (Linkki)

Kaivuutyöt käynnistyvät näillä näkymin 1. maaliskuuta alkavalla viikolla eli viikolla 9.

Ensimmäisessä vaiheessa työalue sijaitsee jalkakäytävällä Runeberginkadun puolella Mannerheimintien tuntumassa. Työalue laajenee myöhemmin keväällä Mannerheimintien reunimmaiselle ajokaistalle keskustan suuntaan.

Työmaa tuo ääntä ja ajoneuvoja

Työmaa näkyy ja kuuluu ympäristössä. Kaivaminen tuo mukanaan monenlaisia ääniä ja melua, kun kivetyksiä ja asfalttia puretaan sekä lastataan kuorma-autoihin. Työmaan ympäristössä alkaa myös liikkua työkoneita ja raskaita ajoneuvoja.

Remontissa on useita eri vaiheita ja työmaan paikat muuttuvat. Kulkureittien muutoksista viestintään sähköisissä kanavissa ja kadulla opasteiden avulla. Kulkuyhteydet kiinteistöihin säilyy, ja työmaakaivantoihin tehdään tarvittaessa ajosiltoja niiden ylittämistä varten. Tavaraliikenteen kulku järjestetään tapauskohtaisesti.

Vaikutukset liikkumiseen

Jalankulkijoita varten rakennusten ja työmaan välissä kulkee kavennettu, noin 1,5 metriä leveä jalkakäytävä. Kaikkiin liikkeisiin ja rappuihin on pääsy koko remontin ajan. 

Runeberginkadulta poistuu pysäköintipaikkoja. Pyöräliikenteeseen ei tule alkuvaiheessa muutoksia.

Autoliikenne sujuu työn alkuvaiheessa tavalliseen tapaan, mutta tilanne muuttuu myöhemmin keväällä, kun työmaa laajenee Mannerheimintien puolelle. Asiasta tiedotetaan tarkemmin ennen työvaiheen aloitusta.

Raitioliikenteessä muutoksia

Myös joukkoliikenne sujuu alkukeväällä normaalisti, kunnes työt kolmella urakka-alueella laajenevat toukokuun puolivälissä ja raitioliikenne siirtyy poikkeusreiteille. Lue joukkoliikenteen muutoksista HSL:n verkkosivulta» (Linkki)

Lue uutinen Helsingin kaupunkiympäristön sivuilta » (Linkki)

Mikäli haluatte olla yhteydessä suoraan työmaahan ja sopia toimipistettänne koskevista erityisjärjestelyistä, yhteyshenkilönne on hankekoordinaattori Marja Jokinen, puh. 044 755 33 88, marja.jokinen@louhintahiekka.fi (viikolla 9 puh. 044 389 8248). 

Mikäli taas haluatte jakaa tietoa Kasin katutöistä henkilöstöllenne tai asiakkaillenne, saatte tietoa näistä lähteistä:

  • Lisätietoa hankkeesta löydät Helsingin kaupungin hankesivulta: www.hel.fi/kasinkatutyot
  • Nopein tapa saada tietoa tai antaa palautetta on Kasin katutyöt -Facebook-sivu: www.facebook.com/kasinkatutyot
  • Vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin löydät Helsingin kaupungin sivulta: www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/kadut-ja-liikennesuunnittelu/katujen-rakentaminen/kasi-usein-kysyttya
  • Puhelimitse työmaalle voi jättää ääniviestin numeroon 044 389 8248 ja soitamme takaisin.
  • Sähköpostia työmaalle voi lähettää osoitteeseen kasinkatutyot@louhintahiekka.fi 
  • Työmaan tiedotteet löydät myös verkosta www.kasinkatutyöt.fi
  • Tilaa Kasin katutöiden tiedotteita ja uutisia sähköpostilla liittymällä uutiskirjelistalle (linkki).
  • Tule käymään työmaamaalla. Urakoitsija pitää kuukauden välein työmaapäivystystä, johon voi tulla kysymään työmaan asioista. Ajat ja paikat ilmoitetaan hankkeen viestintäkanavissa. (Koronarajoitusten salliessa).
  • Ilmoittaudu mukaan Kasin katutöiden raatiin. Raadissa voit seurata katutyötä ja keskustella työmaan järjestelyistä ja muista työhön liittyvistä asioista urakoitsijan ja kaupungin edustajien kanssa. Kutsumme mukaan asukkaita, yrittäjiä, kaduilla työkseen liikkuvia kuten kuljettajia. Ilmoittaudu mukaan verkkolomakkeella.

Facebookissa www.facebook.com/kasinkatutyot

Työmaan tiedotteet www.kasinkatutyöt.fi

Sähköposti kasinkatutyot@louhintahiekka.fi

Palautepuhelin 044 389 8248